Zelf waterijsjes maken met vers fruit

Drie fruitijsjes op een plek bedekt met ijsblokjes

Weinig is zo verfrissend als een koud waterijsje op een hete dag en als je zelf je ijsjes maakt, kun je ervan genieten wanneer je maar wilt. Zelf ijslollies maken is niet ingewikkeld en met dit simpele waterijsrecept ben je ook nog eens zo klaar. Bovendien zijn ze nog gezond ook! Lees snel verder en smul van je heerlijke zelfgemaakte waterijsjes.

Een simpel en gezond fruitijsrecept

Voor dit eenvoudige ijsrecept heb je alleen goede kwaliteit ingrediënten nodig en een snelle werkwijze. Dit recept is voor gemengd fruitijs, maar deze methode werkt net zo goed voor versies met maar één soort fruit, zoals appel- en zelfs watermeloenijs. Je hoeft dan alleen maar meer van het fruit van jouw keuze te gebruiken.

Wikkel een vel absorberend keukenpapier, zoals Edet Superior, om het stokje als je een van je ijsjes gaat eten. Zo voorkom je rommel en plakkerige vingers. Edet Superior keukenpapier is ook nat ontzettend sterk en kan dus ook gesmolten ijsjes aan.

Ingrediënten:

  • 80g aardbeien 
  • 80g ananas- of sinaasappelsap 
  • 80g kiwi
  • 120ml water
  • 60g suiker

Dit is een basisrecept waarmee je zelf kunt spelen. Waterijsjes maken draait tenslotte om plezier en proeven. Framboos en munt, mango en watermeloenijs of zelfs kokosnoot en banaanijsjes; maak het zo gek (en fruitig) als je wilt!

Zo kun je de ijslollies maken

  1. Schil eerst de kiwi’s en haal de kroontjes van de aardbeien. Snijd het fruit in stukjes die klein genoeg zijn voor de blender. 
  2. Zet je blender klaar en doe het fruit erin, samen met 120ml water en 60g suiker (of minder naar smaak). 
  3. Pureer de ingrediënten tot een glad mengsel. Als je het iets te dik vindt, kun je nog wat meer water toevoegen.
  4. Om een gelaagd ijsje te maken, pureer je de verschillende soorten fruit apart.
  5. Giet het gepureerde fruit in de ijsvormpjes tot ze halfvol zijn, waarbij je erop let dat het mengsel goed uitgespreid is. Bedek de vormpjes en zet ze in de vriezer.
  6. Als je gelaagde fruitijsjes wil maken, giet dan eerst een van de fruitpurees in het vormpje, laat deze bevriezen en giet dan het tweede laagje erop, enzovoorts.
  7. Of je nou gelaagde ijsjes maakt of niet, je moet het stokje in het ijsje steken wanneer de helft van de ijslollie bevroren is en vervolgens de andere helft erop gieten.
  8. De eerste helft is bevroren na ongeveer 30 tot 45 minuten, terwijl de tweede helft nog ongeveer een uur zal duren.
  9. Zodra de ijsjes helemaal bevroren zijn, zijn ze klaar om op te eten!

Je kunt deze ijslollies nog gezonder maken door minder suiker te gebruiken, voor honing te kiezen of de suiker helemaal weg te laten. 

Met dit recept is zelf waterijsjes maken simpel en leuk. Veel plezier met het experimenteren met verschillende smaken en geniet van het resultaat!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op