Veganistische komkommer-dennenboom-spiesjes

Veganistische komkommer-dennenboom-spiesjes

Ingrediënten (voor 8 porties):

 

  • 1 groene komkommer
  • 1 Pompernikkel of zwart roggebrood
  • 1 avocado
  • 1 wortel
  • een beetje kruidenzout


Bereidingswijze:

  1. De komkommer grondig wassen en hem daarna afdrogen met Edet keukenpapier. Verwijder eerst de schil van de komkommer met een dunschiller. Daarna kunnen, met dezelfde dunschiller, lange, dunne stroken van 2-3 cm breed worden gesneden.
  2. Snij het zwarte roggebrood in kleine rondjes (2-3 cm doorsnede).

    Leg, als je groenten schilt, een vel Edet Easypull Premium op het werkblad. Vang hierop de pitten op en gooi ze, als je klaar bent, in één keer weg.

  3. De wortel schillen en in plakjes snijden. Gebruik een scherp mesje om de plakjes in de vorm van kleine sterren te snijden.
  4. Verdeel de avocado in kleine, platte stukken.
  5. Zet de spiesjes nu als volgt in elkaar:
    * bedek als eerste het zwarte roggebrood met de avocado
    * vouw dan de komkommerreepjes als een accordeon op (steeds kleiner wordend)
    * leg de opgevouwen komkommer op de avocado en maak vast met een prikker in het midden van het zwarte roggebrood
    * plaats ten slotte de wortelster op de punt van de prikker. Schuif de gevouwen komkommer voorzichtig omhoog, om hem mooi vorm te geven. Bestrooi tenslotte alles met een beetje kruidenzout.

Bereidingstijd: 25 minuten

Smakelijk eten!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op