Minions koekjes

Minions koekjes

Dit heb je nodig (voor 16 stuks):

  • 250 g bloem
  • 80 g suiker
  • 125 g boter
  • 1 ei
  • 200 g witte chocolade
  • 100 g donkere chocoladecoating
  • Chocolade druppels
  • Gele levensmiddelenkleurstof
  • Plastic huishoudfolie

Mocht de chocolade uitlopen, of knoei je ermee op je werkblad, dan is dat geen probleem. Je pakt gewoon een vel Edet en dept met een puntje de chocolade voorzichtig weg.

Bereiding

  1. Bloem en suiker mengen in een kom.
  2. De boter in kleine stukjes snijden en toevoegen, samen met het ei.
  3. Geheel tot een kruimeldeeg kneden.
  4. Van het deeg een bal vormen en deze, gewikkeld in plastic huishoudfolie, tenminste 30 minuten laten rusten in de koelkast. (In het vriesvak gaat het sneller!).
  5. Oven voorverwarmen op 175 °C boven-/onderwarmte.
  6. Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen.
  7. Met een ronde vorm (bijv. een klein glas) koekjes uitsteken en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  8. De koekjes, afhankelijk van de dikte, in ca. 10-12 minuten goudbruin bakken. Daarna laten afkoelen.
  9. In de tussentijd 150 gram van de witte chocolade smelten en zodra deze vloeibaar is,  vermengen met een beetje gele levensmiddelenkleurstof.
  10. De gele chocolade over de afgekoelde koekjes gieten en laten drogen.
  11. Nu voor de ogen de donkere chocoladecoating smelten en daarmee twee cirkels (ogen), brillenbeugel en mond op de koekjes tekenen.
  12. De rest van de witte chocolade smelten en daarmee het wit van de ogen maken. Telkens één donkere chocoladedruppel erop als pupil.

 

Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, ca. 30 minuten afkoelen, 12 minuten bakken, 30 minuten drogen.

 

Eet smakelijk!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op