Dit heb je nodig (voor 8 porties):
- 300 g bananen
- 2 el limoensap
- 250 g zachte boter
- 150 g suiker
- 500 g bloem
- 1 snufje zout
- 1 tl geraspte limoenschil
- 5 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 150 g roomyoghurt
- 325 ml slagroom
- 8 el chocoladesaus
Bereiding
- Bananen pellen, in grove blokken snijden en samen met de limoensap fijn pureren.
- Boter, suiker, zout en de geraspte limoenschil toevoegen en roeren tot een romige massa.
- Eieren, stuk voor stuk, steeds 1 minuut door de massa roeren.
- In een tweede kom de bloem en het bakpoeder mengen.
- Na elkaar de roomyoghurt en 125 ml van de slagroom door het bloemmengsel scheppen.
- Dan de bananenpuree erdoor roeren.
- Vervolgens kunnen de wafels worden gebakken.
- 200 ml slagroom stijf kloppen.
- De wafels serveren, gedecoreerd met slagroom & chocoladesaus.
Om ervoor te zorgen, dat de wafels niet aan het wafelijzer blijven plakken, kun je het bakgedeelte het beste vooraf insmeren met een beetje plantaardig vet (bijv. olie of margarine). Daarvoor pak je gewoon een vel Edet, je doet het vet erop en wrijft het uit over de twee helften van het wafelijzer.
Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 10 minuten bakken.
Eet smakelijk!
Minions koekjes
Dit cookie-idee is gewoon zo suikerzoet! Met dit eenvoudige recept tover je zeker een glimlach op de gezichten van jouw gasten.
Minions fruitbom
Met deze fruitige minion krijgt iedereen zin in een gezond tussendoortje!
Minions appels
Met dit grappige idee zegt niemand meer nee tegen gezonde tussendoortjes!
Low Carb Superfood koekjes
Power voor de feestdagen met superfoodkoekjes
Kersthuisjes van chocoladebrownies
Suikerzoete chocolade browniehuisjes voor de adventstijd.
Ipanema en Aardbei-daiquiri
Twee geweldige recepten voor cocktails zonder alcohol.