Het ouderlijk huis verlaten is een belangrijke stap in het leven. En vaak ook een emotionele; misschien vloeien er wel wat traantjes en wie weet zelfs een paar tranen van blijdschap. De datum staat waarschijnlijk omcirkeld op de kalender en je hebt al een paar goedbedoelde tips gekregen. Hoewel je ouders er enorm naar uit zullen kijken dat je je eigen avonturen tegemoet gaat, zullen ze je ook flink gaan missen!
Of je nu op jezelf gaat wonen, met je partner gaat samenwonen of op kamers gaat met nieuwe huisgenoten, je ouders vinden het net zo spannend als jij dat je de volgende stap in je leven zet. Dus met dat in gedachten geven wij je wat verhuistips om het ouderlijk huis met zo min mogelijk stress te verlaten.
Lijst voor verhuizen
Je neemt eindelijk de stap; het is tijd om de geborgenheid van thuis te verlaten. Eten koken, de was doen en een huishoudrekening openen – je bent er klaar voor om onafhankelijk te worden en verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. En dat gaat natuurlijk helemaal geweldig worden.
Je hebt je nieuwe stekje gevonden, ondertekend wat ondertekend moet worden en nu is het moment aangebroken om uit huis te gaan. Je hebt dus een verhuislijst nodig. Hoe beter je lijst is, hoe gemakkelijker de verhuizing zal verlopen.
De volgende zaken moeten bovenaan je lijst voor verhuizen staan:
- Pen en papier. Een knoop in je zakdoek leggen is toch echt niet de beste manier om dingen te onthouden.
- Dozen. Ga er niet vanuit dat je ouders wel een paar dozen op zolder hebben staan. Het is tijd om vindingrijk te worden.
- Verpakkingstape. Je hebt wel wat sterkers nodig dan het doorzichtige plakband dat je in de rommella van je ouders vindt.
- Materiaal om breekbare voorwerpen in te pakken. Oude kranten gebruiken we al lang niet meer. Denk meer aan zacht, maar sterk keukenpapier en noppenfolie. En ga nu niet urenlang bubbeltjes knappen terwijl je eigenlijk moet inpakken. Vooruit, een paar minuten mag wel.
Gerelateerde onderwerpen
10 ideeën voor vrijwilligerswerk als gezin voor een hechtere gemeenschap
Wil je vrijwilligen met je gezin? Ontdek hier hoe je vrijwilligerswerk als gezin kunt doen met ideeën voor vrijwilligerswerk voor kinderen en jongeren.
Vrijwilligerswerk: een stappenplan om vrijwilliger te worden
Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Ontdek hier onze tips om vrijwilliger te worden in vijf stappen!
Waarom is mijn kat ziek? Symptomen, oorzaken en oplossingen
'Waarom is mijn kat ziek?' Ontdek hoe je een zieke kat herkent, de redenen waarom je kat misschien ziek is, en hoe je een zieke kat thuis kunt verzorgen.
Is mijn hond ziek? Zo kun je een zieke hond herkennen en verzorgen
Je hond geeft over of lijkt lusteloos... Hoe weet je of je hond ziek is en wanneer je naar de dierenarts moet? Ontdek hier waar je op moet letten.
Thuis geld besparen: 10 eenvoudige bespaartips en budgettips
Wil je thuis geld besparen? Volg onze budgettips en bespaartips voor je huishouden om minder geld uit te geven en meer te kunnen doen voor je naasten!
Telefoonverslaving? 20 ideeën om je schermtijd te verminderen
Ben je verslaafd aan je smartphone en wil je je telefoongebruik verminderen? In dit artikel ontdek je 20 ideeën om minder op je telefoon te zitten.