Net als mensen hebben honden verschillende meningen over autoreizen: sommige vinden het heerlijk, maar andere worden misselijk of raken gestrest. Angstige honden kunnen een veiligheidsrisico vormen en het is echt niet leuk om te reizen met honden met reisziekte. Met deze 10 tips kun je straks genieten van korte ritten, of zelfs een autorondreis met je hond maken.
- Laat je hond rustig wennen aan de auto
Als je plannen hebt voor een lange autorondreis met je hond, kun je beter nu al beginnen je hond mee te nemen op korte ritten. Zo kan hij alvast wennen aan de auto, en weten jullie allebei beter wat je kunt verwachten tijdens een lange autorit.
- Denk aan veiligheid
Reizen met een hond die los in de auto zit, kan voor gevaarlijke situaties zorgen, bijvoorbeeld als hij je afleidt tijdens het rijden of als je hard moet remmen. Er zijn verschillende manieren om je hond vast te zetten, van harnassen waar je de autogordel aan kunt bevestigen tot speciale hondenbenches voor in de auto. Laat je hond nooit zijn kop uit het raam steken; het ziet er misschien superschattig uit, maar je hond kan geraakt worden door andere auto’s en vrachtwagens.
- Neem water mee
Honden kunnen snel uitdrogen tijdens lange autoritten! Neem een draagbare waterbak mee en vul deze regelmatig met schoon water tijdens je autorondreis met de hond.
- Verminder en vermijd hondenreisziekte
Net als wij worden sommige honden misselijk in de auto. Zorg ervoor dat je hond vooruit kan kijken, zodat hij minder last krijgt van reisziekte. Reisziekte kan ervoor zorgen dat je hond veel gaat kwijlen. Neem wat keukenpapier mee in de auto om je auto-interieur te beschermen tegen kwijl of braaksel, en gebruik een vochtig keukenpapiertje om eventuele vlekken weg te vegen.
- Stop regelmatig
Vaak stoppen is belangrijk voor honden om reisziekte te voorkomen en om ervoor te zorgen dat ze hun blaas kunnen legen.
- Neem de juiste spullen mee
Een aantal slimme benodigdheden zullen reizen met honden een stuk makkelijker maken. Neem de standaard spullen mee voor uitjes met je hond (zoals poepzakjes en hondensnoepjes), een fles drinkwater en het favoriete speeltje van je hond om hem tijdens de lange rit te vermaken.
- Leer om te gaan met ongelukjes
Kleine ongelukjes kunnen ook in de auto gebeuren. Houd wat sterk en absorberend keukenpapier bij de hand om eventuele rommel snel op te ruimen.
Een hond in de auto kan voor rommel zorgen, vooral als je hond reisziekte heeft! Neem een handige dispenser met Edet Easypull Premium keukenpapier mee in de auto om het auto-interieur af te nemen waar nodig. Je kunt de vellen ook gebruiken om het gezicht en de poten van je viervoeter af te vegen, en ze zijn sterk en absorberend genoeg om ook eventuele ongelukjes aan te kunnen.
- Denk aan de veiligheid van je hond in een geparkeerde auto
Laat je hond nooit lang alleen in een geparkeerde auto. Laat altijd een raam op een kier staan als je toch even de auto uit moet, maar denk eraan dat dat niet genoeg is om de auto koel te houden op een zonnige dag! Honden raken snel oververhit en kunnen hieraan overlijden.
- Zorg voor een kalme hond in de auto
Door je hond kalm te houden tijdens autoritten, voorkom je chaotisch gedrag dat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Zorg ervoor dat je het favoriete speeltje en het dekentje van je hond meeneemt, en laat iemand op de achterbank zitten om een oogje op de hond te houden en hem te kalmeren indien nodig.
- Breng je hond naar zijn favoriete bestemmingen!
Als je je hond alleen in de auto meeneemt als je naar de dierenarts gaat, zal hij niet graag de auto in gaan! Rijd af en toe samen naar een ander park of een natuurgebied voor een mooie lange wandeling. Zo leert je hond autoritten te associëren met plezierige ervaringen.
Gerelateerde onderwerpen
10 ideeën voor vrijwilligerswerk als gezin voor een hechtere gemeenschap
Wil je vrijwilligen met je gezin? Ontdek hier hoe je vrijwilligerswerk als gezin kunt doen met ideeën voor vrijwilligerswerk voor kinderen en jongeren.
Vrijwilligerswerk: een stappenplan om vrijwilliger te worden
Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Ontdek hier onze tips om vrijwilliger te worden in vijf stappen!
Waarom is mijn kat ziek? Symptomen, oorzaken en oplossingen
'Waarom is mijn kat ziek?' Ontdek hoe je een zieke kat herkent, de redenen waarom je kat misschien ziek is, en hoe je een zieke kat thuis kunt verzorgen.
Is mijn hond ziek? Zo kun je een zieke hond herkennen en verzorgen
Je hond geeft over of lijkt lusteloos... Hoe weet je of je hond ziek is en wanneer je naar de dierenarts moet? Ontdek hier waar je op moet letten.
Thuis geld besparen: 10 eenvoudige bespaartips en budgettips
Wil je thuis geld besparen? Volg onze budgettips en bespaartips voor je huishouden om minder geld uit te geven en meer te kunnen doen voor je naasten!
Telefoonverslaving? 20 ideeën om je schermtijd te verminderen
Ben je verslaafd aan je smartphone en wil je je telefoongebruik verminderen? In dit artikel ontdek je 20 ideeën om minder op je telefoon te zitten.